Veel Gestelde Vragen

V: Hoe kan ik vinden wat ik zoek op uw site?

A: Als je iets specifieks zoekt op airsportsnl.com, probeer dan je zoektermen in te voeren in het zoekvak in de navigatiebalk rechtsboven. Zoekvakken staan ​​op bijna elke pagina van onze online winkel. Voer eenvoudig de naam in van het product dat u zoekt of voer het artikelnummer in en klik op het pictogram "Zoeken" aan de rechterkant. Als je niet helemaal zeker weet waar je naar op zoek bent en je wilt veel sexy mogelijkheden bekijken, probeer dan te bladeren door op de categorieën onder het zoekvak te klikken. Als u op onze hoofdcategorieën klikt, verschijnen er subcategorieën onder elke sectie. Wanneer u een item vindt dat u interesseert, klikt u op de titel of afbeelding van het item om de detailpagina te zien. Hier vindt u meer informatie over het artikel, inclusief prijs, kleur en maat.

V: Hoe maak ik een account aan?

A: Gebruik de link "Registreren" in het midden bovenaan onze website.
Volg dan gewoon de instructie om het instellen van uw account te voltooien. Uw informatie wordt nooit verkocht aan een ander bedrijf en wordt volledig privé gehouden.

V: Is mijn persoonlijke informatie veilig?

A: airsportsnl.com gelooft in het bieden van een veilige winkelervaring voor alle klanten met strikte en effectieve veiligheidsmaatregelen op onze site. Het is ons beleid om geen persoonlijke informatie, zoals uw naam, creditcardnummer of adres, aan derden te verkopen of anderszins uit te wisselen. We gebruiken VeriSign SSL om uw creditcardgegevens te verwerken.

V: Accepteert airsportsnl.com creditcards en debetkaarten?

A: Wij accepteren Visa, MasterCard. Selecteer welke van deze u wilt gebruiken en voer vervolgens het creditcardnummer, de vervaldatum en de CVV-code in. Het invoeren van uw creditcardgegevens op onze site is volkomen veilig. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.

V: Hoe weet ik of mijn bestelling is geplaatst?

A: Zodra uw bestelling is geplaatst, ontvangt u per e-mail een orderbevestiging.

V: Kan ik mijn bestelling wijzigen, een artikel toevoegen of een adrescorrectie aanbrengen?

A: Vanwege ons hoge volume gaan alle bestellingen die met succes zijn verwerkt binnen enkele minuten nadat de bestelling is geplaatst rechtstreeks naar de verzendvloer om deze zo snel mogelijk naar u te laten verzenden. We kunnen uw bestelling niet meer wijzigen of annuleren nadat deze is geplaatst en overgedragen aan ons magazijn. Zorg ervoor dat alle informatie correct is voordat u uw bestelling plaatst.

Vraag: Krijg ik mijn trackingnummer per e-mail zodra mijn bestelling is verzonden?

A: Ja, u ontvangt uw trackingnummer per e-mail zodra de bestelling is goedgekeurd voor verzending, een trackingnummer heeft toegewezen en voor verzending aan het magazijn is overhandigd. Let op: hoewel uw bestelling is gemarkeerd als verzonden en u deze e-mailbevestiging ontvangt, kan het 48-72 uur duren voordat de trackinginformatie beschikbaar is.

V: Ik heb het verkeerde adres ingevoerd, wat kan ik doen om het pakket naar het juiste adres te laten verzenden?

A: We kunnen geen enkele bestelling wijzigen nadat deze is geplaatst en voor verzending naar ons magazijn is verzonden. Als uw bestelling echter al is verzonden, komt uw bestelling als onbestelbaar bij ons terug.

V: Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

A: We kunnen uw bestelling niet meer wijzigen of annuleren nadat deze is overhandigd aan ons magazijn. Het is onmogelijk om één van de honderden bestellingen te vinden die op verzending wachten.

Vanwege ons grote volume gaan alle bestellingen die met succes zijn verwerkt binnen enkele minuten nadat de bestelling is geplaatst rechtstreeks naar de verzendvloer om deze zo snel mogelijk naar u te laten verzenden. We kunnen uw bestelling niet meer wijzigen of annuleren nadat deze is geplaatst en overgedragen aan ons magazijn. Zorg ervoor dat alle informatie juist is bij het plaatsen van uw bestelling.

V: Wat als het artikel dat ik heb gekocht niet past?

A: Als u niet tevreden bent met de pasvorm van uw artikel, kunt u het retourneren of ruilen. Alle retourzendingen moeten hun originele verpakking en labels bevatten. Klanten zijn echter verantwoordelijk voor de retourzending en zorgen ervoor dat de artikelen naar ons worden teruggestuurd. Uit beleefdheid tegenover onze andere klanten vragen we dat alle items over je ondergoed worden uitgeprobeerd. Wij betalen de verzending van geruilde vervangende artikelen één keer per bestelling terug naar de klant. Voor meer informatie leest u ons volledige retourbeleid.

V: Wat moet ik doen als het artikel dat ik heb gekocht niet bevalt?

A: Als u niet tevreden bent met de pasvorm van uw artikel, kunt u het retourneren of ruilen. Alle retourzendingen moeten hun originele verpakking en labels bevatten. Klanten zijn ervoor verantwoordelijk dat de artikelen naar ons worden teruggestuurd. Uit beleefdheid tegenover onze andere klanten vragen we dat alle items over je ondergoed worden uitgeprobeerd. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

V: Hoe kan ik retourneren?

A: Als u een artikel wilt retourneren, stuurt u het / de artikel (en) terug met een kopie van de factuur en het retourautorisatieformulier. Retourzendingen kunnen worden verzonden naar het adres dat bovenaan de factuur staat vermeld. Raadpleeg ons retour- / ruilbeleid voor meer informatie.